Proces

Door middel van driehoeken kan je zeshoeken maken. Het geeft een mooi beeld, maar ik liep tegen wat problemen aan. Zo was het technische aspect van de opdracht een zeshoek en geen driehoek. Ook had ik een probleem met de poten, omdat deze boven het blad uitstaken.

Hier ging ik verder experimenteren met de zeshoek die hier al meer centraal kwam te staan. Hier ziet u ook meteen de aantrekkingskracht van natuurlijke vormen. 

Vervolgens ben ik uit het platte vlak gestapt en gaan experimenteren met massieve zeshoeken. Door ze in verschillende hoeken te zagen, te stapelen, tegen elkaar aan te leggen, weer in andere hoeken te zagen en goed te kijken, ben ik er achter gekomen dat dit niet was wat ik wilde. Dus ging ik verder op onderzoek uit.

Op dit moment besefte ik me dat dit hetgeen was waar ik verder mee wilde. 
Toen ik deze vorm zag sprak het mij meteen aan. Door een simpele ingreep te doen kwam ik er meteen achter wat ik er mee kon doen. Een bank, een stoel? Mijn ideeën bleven maar komen. Stapelen, tegen elkaar, massief? Kan dat? Hoe ga ik dat doen? Vervolgens kwam ik er achter dat als de hoeken van beide kanten gelijk waren, je de stoel kon omklappen en het nog steeds dezelfde stoel zou zijn. Hier wilde ik verder onderzoek naar doen, ik wilde het gaan maken. Zo gezegd, zo gedaan. De verbinding met de losse veer (een massief stuk hout in een groef) bleek zwakker te zijn dan koud op elkaar (zonder verbindingsstuk), maar het was nog steeds niet sterk genoeg… Wat nu? 

Ik ging kijken naar wat andere ontwerpers in het verleden al hadden gedaan. U moet nu vast denken aan de zigzag stoel van Gerrit Rietveld, daar dacht ik ook aan. Hierdoor heb ik besloten om massieve hoeken te plaatsen in de hoeken van de stoel. Op deze manier ben ik op het eindresultaat gekomen, want dit bleek sterk genoeg te zijn. In het eindproduct ziet u dit alleen niet terug. Door het gebruik van een ander materiaal kwam ik er namelijk achter dat de klossen niet meer nodig waren. Tevens is het eindproduct een stuk breder waardoor er meer lijmoppervlakte ontstaat en dit de stevigheid bevordert.