De Vliegende Meubelmakers

Kathmandu

Sindhulpalchok

Afscheid

Mijn verhaal van de Vliegende Meubelmakers in Nepal

Avontuur, nieuwe mensen leren kennen en nieuwe kennis opdoen. In de zomer van 2017 ben ik 6 weken naar Nepal geweest met de Vliegende Meubelmakers, dit is een organisatie die kennisoverdracht in ontwikkelingslanden bevordert. 

Hier heb ik samen met twee vrienden meubels vervaardigd voor een school voor verstandelijk en/of lichamelijk  beperkte kinderen. De productie vond plaats in Kathmandu (de hoofdstad) hier hadden we namelijk de juiste voorzieningen; stroom, houtleveranciers en de mogelijkheid voor andere benodigdheden die je niet op afgelegen plekken hebt. Tijdens ons verblijf in Kathmandu hebben we de meubels nog niet in elkaar kunnen zetten, want deze moesten nog getransporteerd worden  naar een afgelegen dorpje in Sindhulpalchok.

In Kathmandu hebben we niet alleen de meubels klaargestoomd voor transport maar hebben we ook een paar dagen met de kinderen op school gezeten en een paar kleine projecten samen gemaakt. Ik denk dat wij hier het meest van de totale reis van genoten hebben en de kinderen genoten ook, ik heb nog nooit zulke blije kinderen gezien. Het was echt fantastisch om dit mee te mogen maken. 

Na drie weken te hebben gewerkt in Kathmandu zijn we een week gaan rondreizen in de buurt van Pokhara en hebben we de Poon hill track gedaan, dit was echt geweldig mooi. Het was prachtig om de Himalaya te mogen zien! 

Na deze geweldige trektocht zijn we terug gekomen in Kathmandu en hebben we de laatste inkopen gedaan voor onze reis naar Sindhulpalchok.
Hier hebben we de meubels geassembleerd, geschuurd en geschilderd. Toen alles klaar was hebben we nog een toespraak gekregen van de lokale mensen die betrokken waren bij de opbouw van de school in Sindhulpalchok en hebben ze hun dank naar ons uitgesproken. Hierna zijn we weer vertrokken op weg naar Kathmandu.

In Kathmandu hebben we de laatste week gespendeerd aan het doen van leuke dingen met de kinderen. Ze waren zo blij ons weer te zien, als ik er aan terug denk krijg ik er nog een warm gevoel van. Op de laatste dag hadden ze nog hele toespraken, liedjes en andere bedankjes ingestudeerd. Super lief! 

Maar helaas was op een geven moment het einde dan weer aangebroken. Het was tijd om gedag te zeggen en afscheid te nemen. Van een fantastische ervaring die ik iedereen toe wens! Mocht u ooit zo een kans aangeboden krijgen. Dan is mijn advies… Doen!

Met dank aan alle sponsors:

De Vliegende Meubelmakers, Koninklijke de Vries Feadship, Van Assem Interieurbouw, Hout- en meubileringscollege, Vrienden, familie en alle andere sponsoren.